Heel jammer dat je niet helemaal tevreden bent over je ontvangen artikel! Misschien is de maat niet juist, past de kleur toch niet zo goed bij je haarkleur, zit het model niet zo lekker… No worries! Je kan je online aankoop binnen 14 dagen na ontvangst zonder specifieke reden retourneren of ruilen.
Gratis retour:
Je kan je online aankoop binnen 14 dagen na ontvangst altijd gratis en zonder specifieke reden retourneren door het artikel binnen te brengen in een filiaal naar keuze. Wil je een volledige bestelling retourneren, dan krijg je de waarde van de geretourneerde artikelen meteen contant terug na een geslaagde controle van de artikelen. De eventuele verzendkosten die je had betaald, worden ook vergoed. Wil je een deel van je bestelling retourneren, dan krijg je de waarde van de geretourneerde artikelen meteen contant terug na een geslaagde controle van de artikelen. De eventuele verzendkosten worden niet vergoed.
Ruilen in de winkel:
Je kan ook het artikel omruilen voor een ander artikel dat voorradig is in de winkel.
Retour op eigen kosten:
Je kan het artikel bij voorkeur samen met het retourformulier opsturen naar:
Rue de la Croix 15, 5001 Namur, België

Wat zijn de retourvoorwaarden?
Artikelen kunnen alleen geruild of geretourneerd worden als ze compleet zijn.
Artikelen kunnen alleen geruild of geretourneerd worden als het in de - voor zover mogelijk – originele staat is en in de fabrieksverpakking zit.
Labels, kaartjes en etiketten mogen uitsluitend verwijderd worden indien dit het passen en beoordelen van het artikel verhindert.
Artikelen zijn uitsluitend gebruikt om te passen. Om schoenen goed uit te kunnen proberen raden we gebruik op een zachtere ondergrond, zoals tapijt, aan.
Inlegzolen en schoenverzorgingsartikelen, zoals schoensprays, kunnen niet geruild of geretourneerd worden.
Zorg er tot slot voor dat de artikelen die je retourneert vermeld staan op de retourbon, inclusief optioneel de reden van retourneren.

Wat wordt er terugbetaald?
Je krijgt steeds de volledige aankoopwaarde van de artikelen terug die je wenst te retourneren. Om de aankoopwaarde te bepalen, geldt de verzendnota die bij de verzending zit steeds als bewijs. Breng dit bewijs dan ook mee naar de winkel of voeg dit bij de terugzending. Op die manier kunnen we de correcte terugbetaling van de goederen garanderen.

Wat doe ik als ik niet ontvang wat ik heb besteld?
First of all, wees lekker nieuwsgierig en bekijk meteen de inhoud van je pakketje zodra je het hebt ontvangen. Merk je een probleem?
- Is een artikel beschadigd?
Voordat we je bestelling versturen, kijken we goed na of de bestelde artikelen tiptop in orde zijn: we versturen onze artikelen zoals we ze zelf willen ontvangen! Is een artikel tijdens de verzending toch beschadigd geraakt? Aarzel geen moment en contacteer meteen onze collega’s van de klantendienst via e-mail of telefoon. We stellen alles in het werk om je bestelling naar wens af te handelen.
- Is je bestelling niet volledig?
Ontbreekt er een artikel? Voordat we je bestelling verzenden, kijken we ze heel goed na, maar we kunnen ons natuurlijk eens vergissen. Sorry! Als je niet alles hebt ontvangen wat je hebt besteld, neem dan onmiddellijk contact op met onze collega’s van de klantendienst via e-mail of telefoon. Wij stellen alles in het werk om je bestelling naar wens af te handelen.
- Iets anders ontvangen dan wat je had besteld?
Is er een verkeerd artikel geleverd? Voordat we je bestelling verzenden, kijken we ze heel goed na, maar we kunnen ons natuurlijk eens vergissen. Sorry! Als je niet hebt ontvangen wat je hebt besteld, neem dan onmiddellijk contact op met onze collega’s van de klantendienst via e-mail of telefoon. Wij stellen alles in het werk om je bestelling naar wens af te handelen.